CENSUR PÅ FILM

I Danmark skal alle film, der vises for børn og unge, vurderes og klassificeres af Medierådet for Børn og Unge. Medierådet censurerer ikke film, men vurderer dem, hvilket vil sige, at en børnesagkyndig censor ser filmen og tildeler den en af de 4 kategorier:

  • Tilladt for alle.
  • Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.
  • Tilladt for børn over 11 år.
  • Tilladt for børn over 15 år.

Børn må først se en 11-års film fra den dag, de er fyldt 11 år, og først se 15-års film fra den dag, de er fyldt 15 år.

Børn, der er fyldt 7 år, kan ifølge med en voksen (en person, der er fyldt 18 år) komme ind og se alle film. Vi kan ikke lukke børn ind uden en voksen til film, der ikke er tilladt for deres alder - dette kan ikke fraviges eller omgås på nogen måde.

Kino opfordrer forældrene til selv at vurdere, om deres barn er parat til at se film på de vilkår, som en biograf fungerer på, da nogle børn er mere film- og biografvante end andre.

Det er ikke tilladt at have spædbørn og babyer med ind til ordinære forestillinger og dit barn skal som minimum være fyldt 2 år før vi tillader at barnet kan komme i biografen. Vi henviser i stedet til vores babybio, som afholdes om tirsdagen.

Du kan som hovedregel se Medierådets vurdering på vores hjemmeside under omtalen af den enkelte film.
I enkelte tilfælde - oftest hvis filmen får premiere samtidig eller meget hurtigt efter verdenspremieren - kan det være smuttet.